Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Θέλετε να Χάσετε εύκολα τα Περιττά Κιλά; Φάτε Μπόλικη Πίτσα, λένε οι Επιστήμονες!

Φάτε Μπόλικη Πίτσα…



Επιτέλους, το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα! Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Men’s Health αποκαλύπτει ότι η πίτσα μας βοηθάει να χάσουμε βάρος. Όχι, δεν αστειευόμαστε. Το πιο σημαντικό είναι πως και πότε να φάτε πίτσα, και θα το αναλύσουμε παρακάτω.

Όλοι θέλουμε να είμαστε σε καλή σωματική κατάσταση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η διατροφή είναι ένας εφιάλτης για τους περισσότερους. Το να κόψουμε πολλά από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι αδιανόητο…μέχρι τώρα.

Μια έρευνα από την Πορτογαλία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Men’s Health δείχνει ότι άτομα που παίρνουν μια μέρα «ρεπό» την εβδομάδα και τρώνε πίτσα, παγωτό ή κάποια άλλη ένοχη απόλαυση έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και είναι είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στο στόχο τους για να χάσουν βάρος.

Η μελέτη σύγκρινε δύο ομάδες ατόμων που κατανάλωναν 10.500 θερμίδες εβδομαδιαίως. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας μπορούσαν να φάνε οτιδήποτε τις Κυριακές. Δεν υπήρχε μεγάλη διαφοροποίηση στο συνολικό βάρος που έχασαν και οι δύο ομάδες, αλλά οι συμμετέχοντες που έπαιρναν μια μέρα «ρεπό», ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι και είχαν μεγαλύτερο κίνητρο να προσηλωθούν στο στόχο τους.

Αυτό σημαίνει ότι αν σκέφτεστε την διατροφή σας, αφήστε μια μέρα ελεύθερη για να φάτε ό, τι θέλετε. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε εντός στο καθημερινό (ή εβδομαδιαίο) σύνολο θερμίδων και να μη παραφάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: