Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική…




going from fat to anorexic 4 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)Ήταν το πιο παχύσαρκο κορίτσι στην Βρετανία και ονομαζόταν Melissa Joneas!

Μια μέρα αποφάσισε να κάνει γαστρικο bypass με αποτέλεσμα να χάσει πανω απο τα 3/4 του αρχικού της βάρους σε μόλις 4 χρόνια!






Σημερα αυτή η κοπέλα από παχύσαρκη έχει γίνει ανορεξική και οι γιατροί δεν ξέρουν τι να κάνουν!
going from fat to anorexic 1 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 3 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 4+%25281%2529 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 5 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 6 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 7 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 8 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 9 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)
going from fat to anorexic 10 ΣΟΚ! Από παχύσαρκη έγινε ανορεξική... (pics)

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

tromaktiko: Αφροδισιακές τροφές για να αυξήσουμε τη σεξουαλική...

tromaktiko: Αφροδισιακές τροφές για να αυξήσουμε τη σεξουαλική...: Σοκολάτα Αποτελεί το πιο γνωστό αφροδισιακό τρόφιμο σ’ όλο τον κόσμο. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε...

tromaktiko: Τα παρεξηγημένα τρόφιμα στη διατροφή μας

tromaktiko: Τα παρεξηγημένα τρόφιμα στη διατροφή μας: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με τη διατροφή μας. Διαβάζουμε, ακούμε και μαθαίνουμε για το τι πρέπει …

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τα 5 ανδρικά λάθη που ανεβάζουν τη ζυγαριά…


Οι άνδρες μπορεί να μην παχαίνουν τόσο εύκολα όσο οι γυναίκες, όμως έχουν και αυτοί το δικό τους διατροφικό κώδικα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σημαντικά λάθη. Δείτε, τι πρέπει να αποφεύγετε και αποκτήστε ξανά τον έλεγχο του σωματικού σας βάρους.




Οι γυναίκες παχαίνουν ακόμη και με τον… αέρα! Οι άνδρες πάλι, έχουν καλύτερο μεταβολισμό, κάνουν περισσότερες καύσεις και συνήθως δεν παίρνουν τόσο εύκολα κιλά όσο οι γυναίκες. Όμως, παρόλο που η φύση τους ευνόησε με ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μεταβολικό σύστημα, ωστόσο, καταφεύγουν συχνά σε κάποια διατροφικά λάθη, που απορυθμίζουν το μεταβολισμό τους και τους φορτώνουν περιττά κιλά, που δυσκολεύονται μετά να χάσουν.
1)Οι φίλοι παρασύρουν…
Απόψε έχει αγώνα. Και αποφασίσατε με τους φίλους σας να μαζευτείτε σε ένα σπίτι για να τον παρακολουθήσετε. Αλλά φυσικά, όχι «ξεροσφύρι». Πίτσες, μπύρες, πατατάκια ή τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου, αποτελούν το «μενού της μπάλας». Αυτά τα καθιερωμένα πλέον φαγητά και συνοδευτικά, μπορεί να αποτελούν «απαραίτητη» προϋπόθεση για μια καθαρά ανδρική βραδιά, όμως οι θερμίδες και τα λιπαρά που περιέχουν δεν είναι διόλου αμελητέα…
Tip: Το να έχετε μαγειρέψει από πριν μια ελαφριά μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας και βασιλικό και να την προσφέρετε στους φίλους σας την ώρα του αγώνα, το θεωρούμε αδιανόητο-γι’ αυτό και δεν το προτείνουμε καν… Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις. Αντικαταστήστε τις τηγανητές φτερούγες με ψητό κοτόπουλο, αγοράστε λίγες μπύρες και προτιμήστε το κρασί και όταν αποφασίσετε να παραγγείλετε φαγητό, μην ξεχάσετε να πάρετε 2-3 σαλάτες ως συνοδευτικό. Θα σας χορτάσουν και δεν θα σας φορτώσουν με περιττά κιλά.
2)Καναπές και ταινία το βράδυ (και αγκαλιά ένα μπολ pop corn…)
Σήμερα, θα χαλαρώσετε. Αποφασίσατε να μείνετε σπίτι και να χαλαρώσετε στον καναπέ παρακολουθώντας μια ταινία. Αλλά όσο θα βλέπετε την ταινία, μήπως να τσιμπήσετε και κάτι; Και το «κάτι» μεταφράζεται σε πίτσα / μπύρα/μακαρονάδα/σουβλάκια/pop corn/nachos/πατατάκια/ξηρούς καρπούς/ποτό ή ότι άλλο βάλει ο νους σας…
Tip: Φροντίστε πριν πιάσετε την αγαπημένη σας θέση στον καναπέ, να έχετε προηγουμένως καθίσει στο τραπέζι για φαγητό, έτσι ώστε να είστε χορτάτοι. Επίσης, πριν αρχίσει η ταινία, φροντίστε να έχετε κόψει σε ένα πιάτο μερικά φρούτα και να τα βάλετε στο ψυγείο. Έτσι, μόλις νιώσετε, πως θέλετε να φάτε κάτι βλέποντας την ταινία, το πιάτο με τα φρούτα θα σας περιμένει έτοιμο για κατανάλωση… Διαφορετικά, και αν τα φρούτα δεν είναι το καλύτερό σας, ετοιμάστε από πριν σε μικρά μπολ μερικούς ξηρούς καρπούς ή πατατάκια ή nachos, έτσι ώστε να φάτε το λιγότερο δυνατό.
3)Το γραφείο παχαίνει…
Δουλεύετε από το πρωί στο γραφείο και το στομάχι σας μετά από κάποιες ώρες, διαμαρτύρεται… Πώς θα κατευνάσετε την πείνα σας; Με μια τυρόπιτα, ένα sandwich γεμάτο μαγιονέζα (!), ένα hamburger από το διπλανό fast food ή μήπως να παραγγείλετε με τους συναδέλφους σας μια πίτσα και να την μοιραστείτε;
Tip: Αν η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται τακτικά στο γραφείο, τότε σύντομα θα δείτε τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει με μαθηματική πρόοδο… Προβλέψτε από πριν την «κρίση πείνας» και αντιμετωπίστε την έγκαιρα με ένα φρούτο, ένα απλό τοστ με ψωμί σικάλεως που θα φέρετε από το σπίτι ή αν παραγγείλετε μαζί με τους υπόλοιπους στο γραφείο, επιλέξτε μια σκέτη σαλάτα ή ένα sandwich με τομάτα, τυρί light και γαλοπούλα.
4)Μετά το γυμναστήριο… σουβλάκια!
Κάνετε ήδη το καλύτερο για τη σιλουέτα σας (ή μάλλον έτσι νομίζετε…). Το γυμναστήριο, έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σας και μετά από κάθε σκληρή προπόνηση γυρίζετε σπίτι εξουθενωμένος και παραγγέλνετε σουβλάκια!
Tip: Φάτε κάτι ελαφρύ, πριν πάτε γυμναστήριο. Ένας συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων, θα διατηρήσει το σάκχαρό σας σε ικανοποιητικά επίπεδα και έτσι δεν θα μπείτε σε πειρασμό να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από όσες κάψατε. Ένα ιδανικό σνακ πριν το γυμναστήριο είναι μια φέτα ψωμί σικάλεως αλειμμένη με φυστικοβούτυρο και μια μπανάνα.
5)Καλεσμένος σε τραπέζι; Μην το παρακάνετε...
Είστε καλεσμένος σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι. Και όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα. Και έτσι, γεμίζετε σχεδόν ασφυκτικά το πιάτο σας και κάποιες φορές, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία…
Tip: Η ανθρώπινη ματιά, ως γνωστόν είναι αχόρταγη… Και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, που όταν βρισκόμαστε σε κάποιο μπουφέ, σχηματίζουμε «βουνά» στο πιάτο μας με μεγάλες μερίδες από όλα τα εδέσματα. Ωστόσο, μια λύση είναι να ξεκινήσουμε το φαγητό μας με ένα ευμεγέθες πιάτο γεμάτο με διάφορες σαλάτες. Και αφού το φάμε και έχουν χορτάσει ήδη αρκετά, να συνεχίσουμε με το κυρίως πιάτο, όπου εκεί θα βάλουμε μικρές ποσότητες από τις αγαπημένες μας μερίδες. Συνήθως, όταν αδειάζουμε το πιάτο μας (ακόμη και η μερίδα ήταν μικρή), σπάνια το ξαναγεμίζουμε. Έτσι, θα «ξεγελάσετε» την πείνα σας με τις σαλάτες ενώ δεν θα στερηθείτε και τις αγαπημένες γεύσεις, που θα τις απολαύσετε έστω και σε μικρή ποσότητα.

http://www.clickatlife.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το ξέρετε ότι τα μήλα χαλάνε τα δόντια;


Τα μήλα μπορεί να διαβρώσουν τα δόντια περισσότερο απ’ ό,τι τα αναψυκτικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη…

η οποία υποδηλώνει πως δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε αλλά και το πως το τρώμε.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Οδοντιατρικό Ίδρυμα του King’s College στο Λονδίνο, οι οποίοι εξέτασαν την συσχέτιση τροφίμων και διάβρωσης των δοντιών σε περισσότερους από 1.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 30 ετών.
Οι ερευνητές αναζήτησαν ενδείξεις διάβρωσης στην αδαμαντίνη ουσία των δοντιών (είναι η επιφανειακή στοιβάδα τους και έχει πάχος 2 χιλιοστά), καθώς και στην οδοντίνη (βρίσκεται κάτω από την αδαμαντίνη και είναι η κύρια υποστηρικτική δομή του δοντιού).
Όσοι εθελοντές έτρωγαν μήλα, είχαν 3,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διάβρωση της οδοντίνης ουσίας, ενώ όσοι έπιναν αναψυκτικά δεν είχαν πρόσθετο κίνδυνο.
Οι φρουτυχομοί τετραπλασίαζαν τις πιθανότητες διάβρωσης της αδαμαντίνης στα τμήματα των δοντιών κοντά στα ούλα, ενώ η μπύρα τριπλασίαζε τις πιθανότητες διάβρωσης της οδοντίνης ουσίας.
Μερικά μήλα περιέχουν έως τέσσερα κουταλάκια του καφέ σάκχαρα, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων των οξέων στο στόμα.
«Το θέμα δεν είναι μόνο τι τρώει και τι πίνει κανείς, αλλά και πως», δήλωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπάρτλετ, επικεφαλής του Τμήματος Προσθοδοντικής του πανεπιστημίου.
«Ασφαλώς και τα μήλα είναι πολύτιμα για την υγεία, αλλά όταν τα τρώμε αργά, τα αυξημένα επίπεδα οξέων στο στόμα μπορεί να βλάψουν τα δόντια. Από την άλλη πλευρά, τα ροφήματα που πιστεύεται ότι διαβρώνουν τα δόντια, συνήθως τα καταναλώνουμε γρήγορα ή με καλαμάκι, οπότε η διάβρωση των δοντιών είναι πολύ περιορισμένη».
Όπως εξηγούν ο δρ Μπάρτλετ και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «Community Dental Health», τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως οι διαιτητικές συστάσεις για προστασία των δοντιών πρέπει να στοχεύουν αμιγώς στο όξινο περιεχόμενο κάθε τροφής και όχι στην γενικότερη θρεπτική αξία της, όπως γίνεται έως σήμερα.
Μάλιστα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας έναν νέο Δείκτη Οδοντικής Διάβρωσης (Tooth Wear Index), με βάση τα ευρήματά τους από αυτήν την μελέτη και μία αντίστοιχη σε παιδιά.
Τι να κάνετε
Το ερώτημα είναι πως μπορεί κανείς να προστατεύσει τα δόντια του, από τις όξινες επιθέσεις.
Μία λύση, κατά τον δρα Μπάρτλετ, είναι να τρώει τα μήλα του ή άλλα φρούτα μαζί με γάλα ή με ένα κομμάτι τυρί, διότι και τα δύο περιέχουν ασβέστιο το οποίο εξουδετερώνει τα οξέα.
Ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά την κατανάλωση μήλου, επίσης μπορεί να βοηθήσει.
Καλό είναι επίσης να πίνετε τους φρουτοχυμούς και γενικότερα τα ροφήματα με καλαμάκι, ώστε να εκτίθενται λιγότερο τα δόντια σε αυτά.
Τέλος, το βούρτσισμα των δοντιών πριν την κατανάλωση όξινων τροφίμων παρέχει μια «ασπίδα προστασίας» εναντίον των επιθέσεων των οξέων.
Αντιθέτως, μην βουρτσίζετε τα δόντια μετά την κατανάλωσή τους: θα επιδεινωθεί η διάβρωση. Αφήστε καλύτερα να περάσει τουλάχιστον μισή με μία ώρα…
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τα + και - από το μάσημα της Τσίχλας


Σε ανακουφίζει από την καούρα
Το 2005 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σάλιο που εκκρίνεται από το μάσημα, μειώνει τα οξέα του στομάχου, που βρίσκονται στον οισοφάγο ενώ τα βοηθά να σταλούν πίσω στο στομάχι, ανακουφίζοντας από την καούρα.

Αν νιώσεις… καούρα κάνε το κόλπο και δοκίμασε να μασήσεις την τσίχλα της αρεσκείας σου. Θα δεις άμεση ανακούφιση που θα διαρκέσει για περισσότερες από 2 ώρες.
Εξουδετερώνει τα βακτήρια και φρεσκάρει την αναπνοή

Το μάσημα ενεργοποιεί την παραγωγή σάλιου που είναι ένας φυσικός μηχανισμός του οργανισμού για να καταπολεμά τα βακτήρια. Η ξυλιτόλη άλλωστε, οργανική ουσία που συνήθως χρησιμοποιείται στις τσίχλες ως υποκατάστατο της ζάχαρης βοηθά στην μείωση της οδοντικής πλάκας.

Για καλύτερα αποτελέσματα προτίμησε τσίχλες με γεύση κανέλας. Μελέτες έχουν δείξει πως το έλαιο κανέλας μειώνει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας ενώ ανακουφίζει και τον πονόδοντο.

Σου κόβει την όρεξη
Μελέτη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, που διεξήχθη σε 115 άτομα έδειξε πως το μάσημα τσίχλας πριν και μετά το μεσημεριανό γεύμα διώχνει τις λιγούρες. Οσοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα μασούσαν τσίχλες ανά μία ώρα μετά το κυρίως γεύμα, τσιμπολογούσαν λιγότερα σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας, ένιωθαν μικρότερη πείνα και δεν είχαν ιδιαίτερη λαχτάρα για γλυκά.

Τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα αν σκεφτείς ότι ο οργανισμός καίει περίπου 11 θερμίδες κατά το μάσημα!

Κάνει καλό στα αυτιά σου
Αν από μικρή υπέφερες από ωτίτηδες τότε θα γνωρίζεις πολύ καλά πως το φούσκωμα μπαλονιών αλλά και το μάσημα της στσίχλας είναι ευεργετικά.


ΤΑ ΠΛΗΝ
Μήπως ζαλίζεσαι;
Σε μια προσπάθεια να γίνει η τσίχλα πιο φιλική προς την στοματική υγεία αλλά και ολιγοθερμιδική, οι περισσότερες εταιρίες αντικατέστησαν τη ζάχαρη με άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, η σορβιτόλη και η ξυλιτόλη.

Παρά το γεγονός ότι η ασπαρτάμη εγκρίθηκε το 1996 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, υπάρχουν ακόμη αντικρουόμενες απόψεις και ευρήματα για την αμφιλεγόμενη γλυκαντική ουσία. Όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί, αν έχεις ευαισθησία στην ασπαρτάμη μπορεί να εμφανίσεις ζάλη, πονοκέφαλο ή και αλλεργίαενώ η ουσία κατηγορείται ακόμη και για επιληπτικές κρίσεις και περιστατικά κατάθλιψης.

Σου φέρνει φούσκωμα;
Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει μπορεί η τσίχλα να σου κόβει τις λιγούρες, σου προκαλεί όμως πρήξιμο στο στομάχι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όταν μασάς τσίχλα, με την κίνηση της γνάθου απορροφάς μεγαλύτερη ποσότητα αέρα απ΄ ότι συνήθως.

Αιτία για το φούσκωμα που νιώθεις μπορεί να είναι επίσης και η δυσκολία πέψης των διαφόρων γλυκαντικών, υποκατάστατων της ζάχαρης που περιέχουν οι τσίχλες.

tromaktiko: Φαγητό στο τιμόνι

tromaktiko: Φαγητό στο τιμόνι: Πόσο συχνά βρεθήκατε στο δρόμο είτε για ένα μεγάλο ταξίδι εκτός πόλης είτε μέσα στην πόλη. Όσοι μάλιστα, ζουν σε μεγαλουπόλεις περν...

Φόρο στο λίπος;


Ναι, καλά διαβάσατε. Υπάρχει μία χώρα που οι άνθρωποι πρέπει να πληρώνουν φόρο για τα παχυντικά φαγητά.

Ελπίζουμε να μη διαβάσουν την είδηση και οι ιθύνοντες της ελληνικής κυβέρνησης γιατί με το ρυθμό που επιβάλλουν φόρους και ποσοστά παχυσαρκίας της χώρας μας πολλοί από εμάς θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Στην Δανία από την άλλη παρότι δεν είναι μία χώρα που φημίζεται για τους υπέρβαρους ανθρώπους τους η κυβέρνηση έχει βαλθεί να τους κάνει όλους συλφίδες με το ζόρι, έτσι αποφάσισε να βάλει επιπλέον φόρο 26 κορωνών (περίπου ένα ευρώ) στα λιπαρά φαγητά. Ο λόγος δεν είναι φοροεισπρακτικός, αλλά προληπτικός γιατί πιστεύουν οι Δανοί πως με τον τρόπο αυτό θα  καταφέρουν ναρίξουν τα επίπεδα παχυσαρκίας της χώρας τους. Επόμενο βήμα λένε είναι να φορολογηθεί η ζάχαρηκαι το αλάτι, πάντα για να επιτύχουν το σκοπό της μείωσης του λίπους του δανέζικο λαού.
Πάντα ξέραμε ότι θα έρθει η αποκαρδιωτική ώρα που οι ζουμερές καμπύλες θα εκδιώκονταν, αλλά και πάλι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοιες ρατσιστικές ενέργειες. Αδύνατοι με το ζόρι δεν γίνεται κύριοι διοικούντες της Δανίας. Τα πάχη μας, τα κάλλη μας.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

tromaktiko: Πόσο ένοχα είναι τελικά τα λιπαρά;

tromaktiko: Πόσο ένοχα είναι τελικά τα λιπαρά;: Στην εποχή όπου τα καρδιαγγειακά αποτελούν μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες ασθένειες και τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται ανησυχητικά...