Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Νόστιμες...παροιμίες!!



1. Οταν τρωμε δεν μιλάμε. (Γιατί πρέπει να το απολαμβάνουμε..)
2. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. (Φάε μεγαλη μπουκιά για να μην στην φάνε..)
3. Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. (Φάτα επι τόπου, τα κεράσια και όλα τα φρούτα, ως γνωστών τρώγονται φρέσκα γιατι χάνουν τις βιταμίνες τους..)
4. Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. (Για να ξέρουμε αν θα πάρουμε και δεύτερο)
5. Δυο καρπούζια δεν χωράν σε μια μασχάλη. (Εσύ που θέλεις τέσσερα πάρε καροτσάκι..)
6. Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. (Το ψάρι πρέπει να είναι φρέσκο)
7. Τον έπιασαν στα πράσα. (Είχε πάει να τα κλέψει..)
8. Φατε μάτια ψαριά και κοιλιά περίδρομο. (Ήξερα ότι τα μάτια μιλούσαν.. αν αρχίσουν να τρώνε κιόλας..)
9. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. (Γιατί θα αδυνατίσει)
10. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. (Μαγειρεύουν συνέχεια και δεν πεινάνε ποτέ!)
11. Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. (Η ζωή είναι ένα λουλούδι και ο ερωτάς το μέλι του )
12. Μάζευε κι ας είναι ρώγες. (Τις κάνεις γλυκό ... οικονομική  κρίση)
13. Ο τεμπέλης δεν τρώει τα αμύγδαλα για να μην τα σπάει. (Δεν πειράζει τα τρώει ο χοντρός)
14. Η ζωή είναι ένα λουλούδι και ο ερωτάς το μέλι του. (Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι)
15. Οποιος δουλεύει δεν πείνα και αν πεινά δεν πεθαίνει. (Ο Θάνατος από την πείνα είναι ο χειρότερος, καλύτερα να πεθάνουμε στη δουλειά ή απο ντροπή)
16. Η αλήθεια και το λάδι βγαίνουν από πάνω. (Η λύση είναι αποροφητικό χαρτί)
17. Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. (Το πορτοκάλι κάτω απο την πορτοκαλιά, το αχλάδι κάτω απο την αχλαδιά κ.ο.κ) Διακρίνετε μια ειδική μεταχείριση για το μήλο?
Ο Νεύτωνας ειχε να κάνει με το μήλο, η Εύα το ίδιο(βλ προπατορικό), η μηλόπιτα είναι η πιο διαδεδομένη γλυκιά πίτα.. κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να το ψάξουμε λίγο..
18. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. (ωπ.. να το και το πορτοκαλάκι στην παρέα..)
19. Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. (Πάλι το μήλο που λέγαμε.. Δυο μήλα, τον φέρνουν πιο κοντά? Συμπέρασμα αν σας αρέσει κάποιος γιατρός.. δεν τρώτε μήλα..)
20. Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. (ή πάει στον φούρνο)
21. Οποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. (αν δεν είναι χοντρός.. γιατί αν είναι θα τις φάει αυτός)
22. Φασούλι-φασούλι γεμίζει το σακούλι. (Και φτιάχνουμε το εθνικό μας φαγητό)

-----------------------------------------
Πηγή:
http://xontrobalou.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Θυροειδής και Μεταβολισμός. Μύθοι και Αλήθειες...


...από τον Αντώνη Ξυδάκη, ενδοκρινολόγο του Metropolitan Hospital

Τι είναι ο θυρεοειδής; Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στο πρόσθιο-κατώτερο τμήμα του λαιμού και παράγει δύο ορμόνες κυρίως την Τ4 (θυροξίνη) αλλά και την Τ3 (τριιωοδοθυρονίνη). Η λειτουργία του βρίσκεται φυσιολογικά κάτω από τον έλεγχο της υπόφυσης μέσω της TSH (θυρεοειδοτρόπου ορμόνης). Οι ορμόνες του θυρεοιδούς σε συνεργασία με άλλες ορμόνες συμμετέχουν στη λειτουργία πολλών οργάνων όπως της καρδιάς αλλά και στον τρόπο που ο οργανισμός χρησιμοποιεί και αποθηκεύει ενέργεια, με απλά λόγια στη ρύθμιση του «μεταβολισμού».


Είναι σύνηθες ο θυρεοειδής να ευθύνεται για τη δυσλειτουργία του μεταβολισμού;
Όχι. Συνηθέστερα, το υπέρβαρο και η παχυσαρκία δεν οφείλονται σε πρόβλημα του θυρεοειδούς. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά, ενδέχεται να επηρεαστεί ο μεταβολισμός και το βάρος.


Τι σημαίνει η φράση «έχω θυρεοειδή» και ποιες είναι οι συχνότερες παθήσεις του θυρεοειδούς;
Σημαίνει είτε ότι το άτομο πάσχει από υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργία), είτε υπερθυρεοειδισμό (υπερλειτουργία) ή από οζώδη βρογχοκήλη (μεγαλύτερος του φυσιολογικού θυρεοειδής με διογκώσεις από ομάδες κυττάρων του θυρεοειδούς ). Αυτές οι παθήσεις είναι συχνότερες στις γυναίκες, σε μέλη της ίδιας οικογένειας αλλά αυξάνονται και με την πάροδο της ηλικίας.


Που οφείλονται οι παθήσεις του θυρεοειδούς;
Συνήθως στο συνδυασμό γενετικής προδιάθεσης και περιβαλλοντικών παραγόντων. Η αυξημένη πρόσληψη ιωδίου στην διατροφή παγκοσμίως, για παράδειγμα, ενοχοποιείται για την αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης χρόνιας θυρεοειδίτιδας, μιας κατάστασης που με τη σειρά της μπορεί να εξελιχθεί σε υπο- ή υπερθυρεοειδισμό. Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto αλλά και η νόσος Graves, όπως ονομάζoνται, είναι αυτοάνοσης αιτιολογίας στις οποίες το αμυντικό-ανοσοποιητικό σύστημα πρακτικά επιτίθεται στον ίδιο το θυρεοειδή και είτε τον διεγείρει (υπερθυρεοειδισμός) είτε συνηθέστερα τον καταστρέφει προοδευτικά (υποθυρεοειδισμός). Παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το οργανικό ή ψυχολογικό στρες, ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις, άλλες ορμονικές διαταραχές, φάρμακα όπως η αμιοδαρόνη και η ιντερφερόνη, η έκθεση της κεφαλής και του λαιμού σε ακτινοβολία, καθώς και περιβαλλοντικές τοξίνες και ρύποι ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του θυρεοειδούς.


Πως θα αναγνωρίσω ότι υπάρχει πρόβλημα στο θυρεοειδή;
Ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων που πάσχουν δεν το γνωρίζουν εξαιτίας της μη ειδικής φύσης των συμπτωμάτων, πράγμα με ιδιαίτερη σημασία σε ευπαθείς ομάδες όπως στα νεογνά/παιδιά, στις εγκύους και στους ηλικιωμένους. Εάν σε αυτό προσθέσουμε ότι τα νοσήματα του θυρεοειδούς δεν προλαμβάνονται, το μόνο όπλο που έχουμε είναι η έγκαιρη διάγνωση με τη βοήθεια του ενδοκρινολόγου. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να εμφανισθεί με κόπωση, υπνηλία, κατακράτηση υγρών και κέρδος βάρους, διαταραχές περιόδου, μειωμένη libido και γονιμότητα έως και αυξημένη συχνότητα αποβολών σε εγκυμοσύνη, τριχόπτωση, ξηρό-ψυχρό δέρμα και εύθρυπτα νύχια, και δυσκοιλιότητα. Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει αίσθημα έξαψης, εφίδρωση, κόπωση, ταχυπαλμία, ανησυχία και νευρικότητα, απώλεια βάρους, διαταραχές περιόδου, ερεθισμό και πρήξιμο στα μάτια έως και εξόφθαλμο (προβολή των ματιών). Τα οζίδια δεν προκαλούν συνήθως συμπτώματα, καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς, και ανακαλύπτονται τυχαία ή μετά από ψηλάφηση. Ένα μεγαλύτερο οζίδιο ή πολλά οζίδια, ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσουν διόγκωση στο λαιμό, πόνο, βήχα ή δυσκολία στην κατάποση και την αναπνοή.


Ποιές εξετάσεις χρησιμεύουν στη διάγνωση των παθήσεων του θυρεοειδούς;
Ειδικές αιματολογικές εξετάσεις και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς (το οποίο ο ενδοκρινολόγος κρίνει εάν είναι απαραίτητο) δείχνουν την υπερ- ή υπολειτουργία ολόκληρου του αδένα είτε τυχόν οζιδίων που μπορεί να υπάρχουν. Το υπερηχογράφημα, ωστόσο, συμπληρώνει την ψηλάφηση από το γιατρό και δίδοντας την ακριβή εικόνα του θυρεοειδούς είναι απαραίτητο στην αξιολόγηση του μεγέθους του αδένα αλλά και τυχόν οζιδίων. Στην περίπτωση ύπαρξης όζων χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις διαγνωστική παρακέντηση (FNA) και κυτταρολογική εξέταση για τον έλεγχο κακοήθους εξαλλαγής.


Προκαλεί η παρουσία οζιδίων διαταραχές στο μεταβολισμό;
Όχι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα οζίδια δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του αδένα και επομένως το μεταβολισμό και το βάρος.


Εάν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά μπορεί ο μεταβολισμός να επανέλθει στο φυσιολογικό;
Ναι. Με τη σωστή αγωγή και παρακολούθηση, την οποία καθορίζει ο ενδοκρινολόγος, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αντιμετωπίζεται ενώ επαναφέρεται στα φυσιολογικά και η ρύθμιση του μεταβολισμού.


Ποιές είναι οι θεραπείες για τις παθήσεις του θυρεοειδούς;
Στον υποθυρεοειδισμό χορηγείται αγωγή υποκατάστασης δηλαδή θυροξίνη καθημερινά. Ο υπερθυρεοειδισμός αντιμετωπίζεται ανάλογα με την αιτιολογία, την ηλικία αλλά και τυχόν συνοδά προβλήματα υγείας είτε με αντιθυρεοειδικά φάρμακα, είτε με ραδιενεργό ιώδιο είτε με χειρουργική αφαίρεση. Η οζώδης βρογχοκήλη χρήζει παρακολούθησης και περιοδικού ελέγχου, σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται θυροξίνη, σε λίγες περιπτώσεις ραδιενεργό ιώδιο και βέβαια η οριστική θεραπεία που συστήνεται σε κάποιες περιπτώσεις είναι η χειρουργική αφαίρεση (ολική θυρεοειδεκτομή) καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο κακοήθους εξαλλαγής των οζιδίων.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Θέλει να φτάσει να ζυγίζει ένα τόνο!


Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να διπλασιάσει το βάρος της και να φτάσει τα 730 κιλά για αυτό και καταναλώνει 20.000 θερμίδες τη μέρα! Όπως η ίδια υπολογίσει αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σε 10 χρόνια θα έχει καταφέρει να επιτύχει το… στόχο της.

Ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών, η Susanne ευελπιστεί να πάρει τον πρώτο τίτλο από την 43χρονη Donna Simpson από το New Jersey. Και μη νομίζετε πως δεν έχει αυτοπεποίθηση, το αντίθετο μάλιστα καθώς πιστεύει πως ο σωματότυπός της αρέσει σε μερίδα ανδρών.
“Όσο πιο πολύ παχαίνω τόσο ομορφότερα νιώθω. Όταν άρχισα να παίρνω βάρος διαπίστωσα πως άρεσα σε περισσότερους άνδρες. Αυτό με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα. Θέλω να σπάσω την προκατάληψη που υπάρχει ότι το να είσαι παχύσαρκος είναι κακό”, δήλωσε στη Sun.
H 32χρονη πάει μια φορά το μήνα στο σούπερ μάρκετ και μένει 8 ώρες ώστε να κάνει τα ψώνια του σπιτιού. Μάλιστα, χρειάζεται έτσι μεγάλα καρότσια για να βάλει τα πράγματα που αγοράζει.
Το βραδινό της είναι 12 tacos και 8 μπάλες παγωτού μαζί με brownies.
«Κάνω διατάσεις καθημερινά, οι μυς μου πρέπει να κρατήσουν το βάρος. Ελέγχο την πίεση του αίματος μια φορά την εβδομάδα και κάνω συχνά εξετάσεις για τα επίπεδα του σακχάρου. Εάν κάτι δεν πάει καλά θα μιλήσω με το γιατρό μου. Αλλά ακόμη δεν έχω τίποτα. Θα ήθελα πολύ να ζυγίζω ένα τόνο», συμπλήρωσε.
Ωστόσο ο γιατρός της έχει άλλη άποψη προειδοποιώντας ότι παίζει με τη ζωή της ενώ δεν πιστεύει πως χρειάζεται ψυχιατρικής παρακολούθησης.


Πηγή:Τhe Sun,radar

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Pinnokio: Μπορούν τα λιπαρά να μας αδυνατίσουν;

Pinnokio: Μπορούν τα λιπαρά να μας αδυνατίσουν;

Ζαχαροπλάστες - Φονιάδες


tromaktiko: Οι δίαιτες εξπρές...παχαίνουν

tromaktiko: Οι δίαιτες εξπρές...παχαίνουν: "Οι δίαιτες εξπρές, που στοχεύουν, υποτίθεται, στην αποτοξίνωση του οργανισμού και υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους, μπορούν να αποδειχθ..."

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

tromaktiko: Πόσο πεινάτε στ’ αλήθεια;

tromaktiko: Πόσο πεινάτε στ’ αλήθεια;: "Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που γουργούρισε το στομάχι σας και τρώτε συνέχεια, ακόμη κι αν δεν πεινάτε, είναι καιρός να ..."

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

tromaktiko: Όσο πιο πολύ μασάμε τόσο αδυνατίζουμε!

tromaktiko: Όσο πιο πολύ μασάμε τόσο αδυνατίζουμε!: "Αν θέλετε να αδυνατίσετε, φροντίστε να μασάτε κάθε σας μπουκιά όσο περισσότερο μπορείτε. Μία νέα μελέτη έδειξε πως..."

tromaktiko: Οι λιπαρές τροφές ανακουφίζουν τα συναισθήματα

tromaktiko: Οι λιπαρές τροφές ανακουφίζουν τα συναισθήματα: "Εκείνοι που το 'έχουν ρίξει' στις σοκολάτες και στα παγωτά μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό, γνωρίζουν καλά πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι α..."

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γυναικομαστία

Γράφει ο Στρατής Γαβριήλ | Πλαστικός ΧειρουργόςDiplomate of European Board of Plastic Surgery
www.sgabriel.gr - info@sgabriel.gr



Ένας στους δέκα εφήβους και

τουλάχιστον επτά στους δέκα

παχύσαρκους άνδρες εμφανίζουν

γυναικομαστία, δηλαδή διόγκωση

του μαστού. Πρόκειται για μια

κατάσταση που τις περισσότερες

φορές είναι καλοήθης αλλά

επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό

την ψυχολογία και τις διαπροσωπικές

σχέσεις του άνδρα.



Η γυναικομαστία είναι μια καλοήθης διόγκωση του μαστού στον άντρα. Πρόκειται για μια συχνή «φυσιολογική» εικόνα στους νέους εφήβους ηλικίας 15-17 χρόνων, αλλά και συνοδός κατάσταση σε παχύσαρκους άνδρες.

Η γυναικομαστία στους εφήβους είναι απόρροια της ορμονικής έξαρσης της ηλικίας και συνίσταται στη διόγκωση του αδένα του μαστού. Προ- καλεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ευαίσθητης αυτής ηλικίας και ίσως χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση, συχνά όμως βλέπουμε να υποστρέφει μετά από μερικά χρόνια. Η διατήρηση της γυναικομαστίας στα επόμενα χρόνια συνίσταται στην αντικατάσταση μέρους του αδένα με λιπώδη ιστό. Η γυναικομαστία στους παχύσαρκους ασθενείς είναι κυρίως λιπώδης με περίσσια δέρματος και ατροφικό αδένα. Ξαφνική ετερόπλευρη διόγκωση του μαστού στον άνδρα εγείρει υποψίες για κακοήθεια και θα πρέπει να ελέγχεται.

Μονόδρομος το χειρουργείο

Η αντιμετώπιση είναι πάντα χειρουργική. Το είδος της επέμβασης εξαρτάται από το είδος της γυναικομαστίας. Στους εφήβους, μια υποδόριος μερική μαστεκτομή με μικρή τομή στα κάτω όρια της θηλής είναι αναγκαία. Η επέμβαση είναι απλή, ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα και την επομένη να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Στους ενήλικες άνδρες, όπου το κύριο χαρακτηριστικό της γυναικομαστίας τους είναι ο λιπώδης ιστός, μια λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα. Και πάλι η μετεγχειρητική πορεία είναι εύκολη. Ο ασθενής εξέρχεται τη ίδια μέρα, ενώ την επομένη μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του.

Η γυναικομαστία, που παρουσιάζεται σε παχύσαρκους ασθενείς και ιδιαίτερα σε εκείνους μετά την απώλεια βάρους, συχνά απαιτεί την εφαρμογή τεχνικών μείωσης του μαστού, που σημαίνει μεγαλύτερη επέμβαση και τομές για την αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος. Και πάλι ο ασθενής θα εξέλθει την ίδια μέρα από το νοσοκομείο, όμως θα χρειαστεί αλλαγές των τομών και αφαίρεση ραμμάτων. Μπορεί να επανέλθει στην εργασία του άμεσα εφόσον αυτό είναι αναγκαίο, πλην όμως συνιστάται να παραμείνει εκτός αυτής για λίγες μέρες.

Καρκίνος μαστού και στους άνδρες


Η ετερόπλευρη ξαφνική γυναικομαστία απαιτεί εργαστηριακό έλεγχο (μαστογραφία, υπερηχογράφημα ή ακόμα και αξονική τομογραφία) πριν κανείς προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση. Στη περίπτωση που υπάρχουν σοβαροί φόβοι κακοήθειας, η ταχεία βιοψία είναι απαραίτητη. Η θετική απάντηση επιβάλει ριζική μαστεκτομή και αφαίρεση του «φρουρού» λεμφαδένα της μασχάλης. Ανάλογα με τις απαντήσεις των βιοψιών, του τύπου της κακοήθειας και των ορμονικών υποδοχέων, θα ακολουθήσουν θεραπείες ακτινοβολιών, χημειοθεραπειών, ορμονοθεραπειών κ.λπ. Σαν επέμβαση δεν είναι βαριά και γι’ αυτό ο ασθενής μπορεί να εξέλθει σύντομα από το νοσοκομείο, ακόμα και την ίδια μέρα. Η ταλαιπωρία του θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όλες οι επεμβάσεις στο μαστό είναι σχεδόν ανώδυνες και απλά παυσίπονα τις πρώτες μέρες αντιμετωπίζουν τον όποιο μετεγχειρητικό πόνο.


Πρέπει να ξέρεις:


• 1 στους 4 παχύσαρκους άνδρες αναζητά λύση στο πρόβλημα
• Η αποκατάσταση έχει σχεδόν πάντα ικανοποιητικό και μόνιμο αποτέλεσμα
• Αφαίρεση του αδένα χωρίς παράλληλη λιποαναρρόφηση μπορεί να αφήσει την εικόνα εντυπώματος. Το πρόβλημα διορθώνεται με επανάληψη και συμπλήρωση της επέμβασης με λιποαναρρόφηση
• Η κακοήθεια του μαστού στον άδρα έχει συνήθως χειρότερη πρόγνωση από ό,τι στην γυναίκα. Όσο νωρίτερα γίνεται η διάγνωση τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβίωση.

Είστε παχουλός; Οι γιατροί σας σέβονται λιγότερο

Αν κάποιοι το έχουν αισθανθεί, μάλλον δεν ήταν η ιδέα τους. Οι γιατροί έχουν λιγότερο σεβασμό για τους παχύσαρκους ασθενείς τους, από ό,τι για όσους έχουν κανονικό βάρος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς υπό την καθηγήτρια Mέρι Χάιζινγκα και δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «Journal of General Internal Medicine», εγείρει το ερώτημα αν αυτή η αντιμετώπιση των παχύσαρκων από τους γιατρούς επηρεάζει μακροπρόθεσμα τις προοπτικές της υγείας των ασθενών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσο μεγαλώνει ο δείκτης σωματικής μάζας του ασθενούς, τόσο μειώνεται ο σεβασμός του γιατρού γι' αυτόν. Ο δείκτης προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους κάποιου σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα (τα άτομα με δείκτη 25 έως 29,9 θεωρούνται υπέρβαρα, ενώ αυτά με δείκτη άνω του 30 παχύσαρκα).

Σύμφωνα με την μελέτη, οι παχύσαρκοι ασθενείς συχνά παραπονούνται ότι οι γιατροί δεν τους δίνουν πραγματική σημασία και ότι ανήκουν σε μια υποδεέστερη κατηγορία ασθενών σε σχέση με όσους έχουν φυσιολογικό βάρος, σε σημείο μάλιστα που ορισμένοι παχύσαρκοι ασθενείς αποφεύγουν τελείως, αν είναι δυνατό, τις επαφές με γιατρούς και νοσοκομεία.

Όπως έχουν δείξει και προηγούμενες έρευνες, όταν οι γιατροί σέβονται τους ασθενείς τους, τότε τους δίνουν περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για τις παθήσεις τους. Η νέα μελέτη υπογραμμίζει ότι οι γιατροί πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να ενημερωθούν ότι έχουν αυτή την προκατάληψη κατά των παχύσαρκων ανθρώπων, ώστε να αναπροσαρμόσουν κατάλληλα τη συμπεριφορά τους, για να μην κάνουν πια διακρίσεις.


Κάνετε δίαιτα; Φάτε με τους παχουλούς φίλους σας


Ποιος θα σας το ‘λεγε ότι για να χάσετε κιλά θα πρέπει να τρώτε παρέα με τους «χοντρούς» σας φίλους! Αυτό τουλάχιστον συμπέρανε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από τους συντάκτες της μελέτης «Θα φάω ό, τι κι εκείνος», στην Αμερική.
Εάν στο τραπέζι απέναντι σας έχετε έναν άνθρωπο υπέρβαρο από φόβο και μόνο να μην του μοιάσετε θα φάτε λιγότερο. Το αντίθετο θα συμβεί αν απέναντί σας στο τραπέζι κάθονταν οι αδύνατοι φίλοι σας . Οι φίλοι σας θα έτρωγαν όσο ήθελαν κι εσείς φυσικά θα τους ακολουθούσατε, με αποτέλεσμα να παχύνετε.
Με αυτήν την έρευνα οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στη Βόρεια Καρολίνα, του Μπρίτις Κολούμπια και του Αριζόνα υπογραμμίζουν ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος του να τρωεί κανείς με πιο αδύνατα άτομα.

Οι παχουλοί… διαρκούν περισσότερο !!!

Επιτέλους και ένας λόγος για να μην πάτε γυμναστήριο. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι άνδρες μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι από τους αδύνατους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα οι άνδρες με τα χαμηλότερα σκορ Δείκτη Μάζας Σώματος ήταν περισσότερο επιρρεπείς στην πρόωρη εκσπερμάτιση.
Άρα το ρητό ότι «ο άνδρας πρέπει να έχει λίγο κοιλίτσα» βρίσκει το απόλυτο επιστημονικό του έρεισμα!


Ανήκουν Στους Πιο Χοντρούς Της Ευρώπης

Από τους πιο υγιείς λαούς της Ευρώπης με διατροφικές συνήθειες υπόδειγμα μετατράπηκαν σε έναν από τους πιο παχύσαρκους λαούς της γηραιάς Ηπείρου. Ο λόγος για τους Κρητικούς οι οποίοι αύξησαν το βάρος τους κατά 20 κιλά από το 1970.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ιωάννης Μελισσάς καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτη και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα» οι αλλαγές των διατροφικών συνθηκών των κατοίκων της Κρήτης οφείλονται στη γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής τους, που τους έκανε να χάσουν τα οφέλη από το «ελιξίριο ζωής» που φαίνεται ότι κατείχαν.

Οι κάτοικοι της Κρήτης έγιναν παγκοσμίως γνωστοί την δεκαετία του ’70 ως ο πιο υγιής λαός του κόσμου, καθώς η περίφημη «Μελέτη των 7 Κρατών» έδειξε πως καρδιοπάθεια και καρκίνος ήταν σχεδόν άγνωστα νοσήματα σε αυτούς χάρη στην παραδοσιακή διατροφή και τον δραστήριο τρόπο ζωής τους.
«Δυστυχώς στο διάστημα των τελευταίων 40 χρόνων ο πιο υγιής πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο το 1970, μετατράπηκε στον πιο παχύσαρκο σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2010» δήλωσε ο κ. Μελισσάς. «Η Κρήτη κινδυνεύει να βουλιάξει στον τομέα της Υγείας εάν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αφού ήδη στο βάρος των 700.000 κατοίκων της έχουν προστεθεί τα τελευταία 40 χρόνια... 14.000.000 κιλά».
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μελισσάς, με αφορμή το 15ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται στα Χανιά, ο μέσος Κρητικός ζύγιζε το 1970 περίπου 63 κιλά και έκαιγε 3.000 θερμίδες την ημέρα με σκληρή σωματική εργασία (ισοδυναμούν με περπάτημα 15 χιλιομέτρων).

Το διαιτολόγιό του περιελάμβανε κυρίως όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, ελιές και σαλιγκάρια, ενώ σπανίως έτρωγε τρόφιμα όπως το κρέας.
Σήμερα, ο μέσος Κρητικός ζυγίζει 83 κιλά, η ζωή του είναι περισσότερο καθιστική και καίει πολύ λίγες θερμίδες με έντονη μυϊκή άσκηση. Τρέφεται επίσης ανθυγιεινά, καταναλώνοντας πολύ συχνά ζωικά λίπη, κρέας, τυριά και τρόφιμα πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, έχει περιορίσει δραστικά την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χορταρικών, τα οποία κάποτε υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες στο καθημερινό τραπέζι του.

Τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν ακόμα και αυτά της Αθήνας, η οποία κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στην παχυσαρκία αφού υπολογίζεται ότι το 73% των κατοίκων της πρωτεύουσας είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι.
http://www.zougla.gr/

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Το νέο blog του Παχουλού...

Οι περιπέτειες του Παχουλού στα Gourmet εστιατόρια αλλά και στα κοψιδάδικα.

Αληθινές ιστορίες πείνας....



Απαγορεύονται οι ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ